ΠαραλίεςΒλυχάδα
Σεληνιακό τοπίο, ηφαιστειακά βράχια, εξωτική ατμόσφαιρα. Νοτιότερα του Περίβολου με πρόσβαση από τη στροφή μετά το Μεγαλοχώρι ή και ερχόμενοι από τον Αϊ Γιώργη στο τέρμα του Περίβολου, θα βρείτε την παραλία της Βλυχάδας, που αποτελεί έναν παρθένο παραλιακό προορισμό. Για όσους προτιμούν κάτι πιο απομονωμένο, η Βλυχάδα είναι ένας επίγειος παράδεισος για ζευγάρια, παρέες και γυμνιστές.

Περίβολος
Η παραλία του Περίβολου είναι το όμορφο παραλιακό κομμάτι που ενώνει την παραλία της Περίσσας στην αρχή της Περίσσας από το βουνό και τα ρηχά νερά προς το τέλος του Αϊ Γιώργη. Υπάρχει ένας παραλιακός δρόμος που από τη μία πλευρά έχει μια πεντακάθαρη παραλία με μαλακή μαύρη άμμο, ομπρέλες και ξαπλώστρες, και από την άλλη πολλά ωραία εστιατόρια και beach bars με υπέροχες ατμοσφαιρικές μουσικές και ειδικά διαμορφωμένους χώρους για χαλάρωση πάνω στην άμμο.

Κόκκινη παραλία
Η Κόκκινη παραλία βρίσκεται μολις μερικά βήματα από τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου. Αφήστε το αυτοκίνητο στο ανοιχτό πάρκινγκ κοντά στην στάση του λεωφορείου και μετά από μια 2λεπτη ανάβαση-κατάβαση θα αντικρίσετε μια υπέροχη ηφαιστειακή παλέτα: άσπρο, κόκκινο και μαύρο, απόλυτα εναρμονισμένα σε μια παραλία. Σκούρα γαλάζια νερά, δύο καντίνες για τα απαραίτητα, και ελάχιστες ομπρέλες είναι τα συστατικά αυτού του μέρους. Η πρόσβαση γίνεται και με καραβάκι από το Ακρωτήρι.

Άη Γιώργης
Για όσους επιθυμούν πραγματική ηρεμία και απομόνωση, ο Αη Γιώργης είναι μια ονειρεμένη παραλία με μαύρη άμμο, βατή για όλους, χωρίς ομπρέλες και ξαπλώστρες. Προμηθευτείτε τα απαραίτητα και αναζητήστε τη σκιά που θα σας προσφέρουν τα λιγοστά αλμυρίκια για να προστατευτείτε από τον καυτό ήλιο της Σαντορίνης. Άν συνεχίστε νότια με τα πόδια, θα βρεθείτε στην παραλία της Βλυχάδας.